adasd.png

HÅLLBARHET

BÖRJAR MED DIG

EN GRÖN LÖSNING

TILL ETT GLOBALT PROBLEM

WombForPlants är ett företag som tar steget mot en hållbar, grön revolution. Våra produkter är gjorda av naturlig jute som är ofarlig för naturen, djur och växter.

Vår produkt

Vi på WombForPlants tror på en grön livsstil. Vi designar och utvecklar produkter för framtiden med det hotade klimatets fortsatta skydd i åtanke.

 

Således erbjuder vi nu en unik, helt organisk och nedbrytbar behållare av jute för hållbar odling.

 

WombForPlants producerar världens första 100% organiska och nedbrytbara alternativ till plastbehållare.

 

Enligt Google är definitionen av en odlingsbehållare “en större behållare av plast fylld med ett medium använt för att odla växter”, det vill vi ändra på.

Ett komplext och unikt vävningsmönster (ansökan om patent revideras) utgör grunden i tillverkningen av dessa jut-behållare.

 

Detta gör det möjligt för behållaren att vikas till en rektangel och sedan anta en cirkulär form när den fylls med ett medium för odling. 

Sådan konstruktion av behållaren medför följande fördelar:

 

• Ger behållaren en dubbel-bas i botten, vilket förbättrar dess varaktighet

• Kostsparande och passande logistikmässigt

• Tar upp mindre plats i hyllor hos en återförsäljare än konventionella behållare

 

Problemet

_v8RIn6V1i8avnjmVvmiuyGVER8hauhJ4yqhJBbY

EU måste intensifiera kampen mot plastavfall.

Jutfibret är naturligt, organiskt, miljövänligt, komposterbart och nedbrytbart. Det är ett effektivt alternativ till det hot som plastet utgör idag.

 

På grund av dess skadliga effekt på omgivningen och livet i havet, har engångsplaster förbjudits i EU från 2021. Enligt vissa uppskattningar befaras mer plast finnas i havet än fiskar år 2050, om inga åtgärder vidtas. 

 

Flera regeringar och företag åtar sig nu uppgiften att fasa ut användandet av plast och minska på utsläppen av plast. Enligt Europeiska Unionens forskning i frågan hävdar att 150 000 ton plast hamnar i Europeiskt vatten varje år. Denna plast äts av djuren och når i slutändan människor genom näringskedjan. 

 

Det här är bara en liten del av ett större, globalt problem, med uppskattade åtta miljoner ton plast som årligen når världens hav. 

Åtgärdade punkter

Engångsplaster används just nu för att kultivera unga växter. Detta är ett problem av flera anledningar:

 

-Det är ironiskt när vissa påstår att de odlar organiskt och kemikaliefritt när det första de använder sig av för att odla plantorna är engångsplaster som tillslut hamnar i havet eller på soptippen. Dessa plastbehållare innehåller Bisfenol A (BPA) och plaster som försvinner ner i marken och absorberas av växten genom rötterna. I slutändan äter vi vad växterna äter. 

 

-På grund av det hot och den risk som plastförorening medför, har myndigheter över hela världen tagit initiativ mot att förbjuda engångsplaster.

 

Våra jutbehållare är det perfekta alternativet för att kultivera mindre plantor.

 
 

Vad är jute?

 Jute är ett naturligt förekommande fiber från växter. Dessa plantor kom ursprungligen från den Indiska subkontinenten och odlas året om. 

Jute brukas ibland kallas “världens gyllene fiber” på grund av dess färg och kostnadseffektivitet. 

Intressant gällande just jute, är att de växer i 3-4 månaders cykler och knappt fordrar något gödsel eller pesticider. 

Det viktigaste inslaget i jute är att det är biologiskt nedbrytbart och inte förorenar miljön. Det lämnar inget avfall bakom och håller miljön ren.

Rengöring av miljön

Enligt studier och forskning kan en hektar juteplant absorbera upp till 15 ton koldioxid och i retur släpps 11tons syre under en säsong som är cirka 100 dagar. Detta är en välsignelse för den redan förorenade miljön.

 

Kräver mindre mark för odling

Juteprodukter kräver mindre mark jämfört med andra. Detta kan vara till hjälp vid framställning av andra grödor som livsmedelsgrödor. Detta kommer att bidra till att minska efterfrågan på livsmedel.

 

Miljövänlig

Metoder som används vid produktion av jute och dess biprodukter är mycket miljövänliga och har en mycket mindre inverkan på vår miljö.

Fördelar med behållare av jute

I siffror...

Testresultat från en jutbehållare i jämförelse med en trädgårdskruka av plast:

Växtens höjd ökade med

Jordfuktighet ökade med

Antalet löv 

per planta

Överlevnadschanser

ökade med

 

Skaffa den idag!

100% nedbrytbar och fri från plast

Kan planteras direkt i marken

Gjord på 100% organiskt jutfiber

Storlekar

Social effekt

“Ett hållbart varumärke är ett som integrerar hållbarhet i såväl sin marknadsföring som sina produkter samt bidrar till samhället genom att följa praktisera en lära som är bra för klimatet och samhället”

 

Varje jutbehållare från WombForPlants är handgjord och manuellt sydd. På så sätt kan outbildad och semi-utbildad arbetskraft anställas från botten av samhällspyramiden (Bottom of the Pyramid (BOP)).

Vår nuvara tillverkningsplats i Indien är belägen i en by med 1300 arbetslösa invånare. När våra export-ordrar når sin topp, har vi anställt mer än 50 människor och erbjuder löner som är mycket högre än den genomsnittliga inkomsten i närområdet. 

 

Obs! Plastbehållare produceras under helt automatiska förhållanden. 

Om oss

Vi vill se en värld där individer och företag tar ansvar för konsekvenserna av deras handlingar på vår världs gemensamma framtid.

 

En värld där myndigheter och regeringar antar en utvecklingsmodell som inte bara värderar, utan prioriterar, mänskliga värderingar och planetens framtid. För att skapa en värld som kan föras vidare till nästkommande generationer, måste vi ta ett steg mot en förändring av attityden hos individer och främja de som driver förändringen framåt. 

Om mig

När jag flyttade till Sverige, blev jag imponerad av svenskarnas omtanke för naturen och medvetna, hållbara tankesätt. Jag har slutfört kompostutbildning i Majorna i Göteborg, på Kompostbutiken.

 

Efter detta började jag fokusera på ekologiska lösningar som erbjuds på den indiska marknaden och vill nu introducera dessa till den svenska. 

 
 

Oh, förresten...

Vi vann

"Start-up Fast Track Award"

i Venture Cup Väst 2018

Kontakta oss!

Fjärdingsgatan 16A Lgh 1003 Göteborg, 417 06

geejesh_k@yahoo.com  |  Tel: +46 76 441 19 45

  • Black Facebook Icon
  • LinkedIn - Black Circle
  • Black Instagram Icon

Copyright © WombForPlants 2018,  All Rights Reserved

Webbsida skapad av RED Software